Социалната медия "Снапчат" (Snapchat) вече няма да препоръчва акаунта на президента на САЩ Доналд Тръмп на страницата си с подбрани материали, заяви компанията "Снап" (Snap), цитирана от ДПА и Франс прес.

"В момента не препоръчваме публикации на президента на платформата "Дискавър", заяви говорител на "Снапчат" в изявление. "Няма да подсилваме гласове, които подтикват към насилие на расова основа и несправедливост, като им правим безплатна реклама в "Дискавър", се допълва в комюникето.

Акаунтът на Тръмп в снапчат, който има около 1,5 милиона последователи, остава част от платформата.
Решението на "Снап" беше взето след неотдавнашни постове на президента в социални медии, в които той заплашва да използва "зли кучета" и "страховити оръжия" срещу протестите, започнали след убийството на афроамериканец от бели полицаи в Минеаполис.
Тази стъпка вероятно ще задълбочи конфликта между Тръмп и социалните медии, избухнал след като туитър започна да скрива някои от публикациите му. Платформата маркира туит на Тръмп, в който той заявява, че ще се стреля по протестиращите, като нарушаващ правилата срещу пропагандата насилие.
Фейсбук остави същото послание без промени на своята платформа, заради което служители на мрежата критикуваха шефа й Марк Зукърбърг, припомня ДПА.

БТА