Красимир Балъков беше представен като новия старши треньор на ЦСКА 1948, който от следващия сезон ще играе в efbet лига. През последните дни Бала води преговори с шефовете на създадения през 2016 г. клуб. Не стана ясно какъв е срокът на договора му.

Целта пред Балъков е отборът да се развива и да играе все по-добър и модерен футбол. Той и изпълнителният директор Добрин Гьонов не обявиха конкретни планове за преследване на класиране.

"Няма да се борим за оставане в групата, но няма да се борим и с грандовете. Поставяме си реалистични цели. Клубът засега е стигнал тавана - "А" група, заяви бившият национален селекционер на пресконференция. - Целта е някой ден да играе в Шампионската лига, но на този етап това е нереалистично. Както е казано: апетитът идва с яденето. Следващия сезон няма да се борим за шампионската титла, но няма и да я откажем, ако ни я дадат или я заслужим и спечелим."

Един от Четвъртите в света обяви, че не е участвал в направената досега селекция, което не изтъкна като голям проблем - съобразил се е с това, както и с политиката на клуба да разчита само на българи на този етап. Като почти сигурно ново попълнение на ЦСКА 1948 може да се смята Мартин Камбуров, който ще доиграе този сезон в "Берое", а след това облича червения екип. Гьонов потвърди привличането на ветерана, който догодина ще опита да подобри рекорда на Петър Жеков по голове в елита.

Не беше подмината и темата за наличието на два отбора с ЦСКА в името в елита и предстоящите сблъсъци.

В началото Балъков заяви, че няма да отговаря на въпроси за "двата ЦСКА", но все пак отвърна на питания по казуса.

"ЦСКА си е ЦСКА. Щом световни медии са се объркали, значи все пак правим реклама на ЦСКА. Не крия, че като малък съм бил привърженик на ЦСКА. Уважавам всички фенове на клуба. Доколкото на мен ми е известно, хората от ръководството на ЦСКА 1948 са казали, че нямат нищо против някой ден да стане някакво обединение. Аз съм първият, който ще вдигне ръката за такова обединение. Но всичко зависи от феновете", заяви Балъков.

Той добави, че не се притеснява от предстоящите мачове с ЦСКА-София, предвид това, че е работил с шефовете на този клуб. Видял е "1 и 1000" в кариерата си, живял е и в чужбина, където тези неща се приемали нормално. Готов е за негативната нагласа сред някои от запалянковците на другия "червен" тим.

"Аз съм професионалист. Ако ми се обадят и се разберем и имаме единомислие, бих работил и в "Левски". Няма да имам проблем с това. Човек трябва да е отдаден на сто процента", каза още Красимир Балъков.

Той пожела успех на бившия си съекипник Наско Сираков в "Левски". 

Балъков благодари на ръководството на ЦСКА 1948, че се е обърнало към него. Каза, че проектът на "младия и перспективен" клуб го е заинтригувал "изключително много". Все пак предстои да бъдат привлечени още един или максимум двама нови, като единият е популярен полузащитник. До зимата обаче ще се разчита на тези футболисти.

Бала обърна внимание на липсата на вътрешен пазар за футболисти и припомни, че е имал стратегия по отношение на юношеските национални отбори, когато предвождаше България, но всичко е приключило след мача с Англия и подадените оставки. В тази връзка той добави, че ще държи школата на ЦСКА 1948 да работи добре, като ще съблюдава и този процес.

Ще работи с екипа, който досега е тренирал отбора.

Добрин Гьонов

Добрин Гьонов направи интересно изказване как вижда обединение между двата клуба с ЦСКА в името.

"Нашите собственици са феновете. Ние следваме примера на "Рейнджърс", "Парма", "Фиорентина"... Извървяхме пътя от най-ниското до най-високото ниво, без да сме вземали чужди лицензи, да сме се преименували или сливали. Докато знаете каква е историята на ЦСКА-София. Не можем да имаме обединение с този отбор. Но ако феновете решат, нека заповядат. Могат да ни станат собственици, да избират ръководство... Дори г-н Ганчев могат да си изберат, но това няма да има нищо общо с "Литекс" и ще бъде един чист клуб. Тогава може да има обединение", коментира Гьонов.