Спас Русев с лични средства е изплатил дълг на "Левски" към "Виваком" на стойност около 3 милиона лева, казва бившият собственик на клуба пред Sportal.bg. Бизнесменът не цитира сумата, тя е такава според спортния сайт - 1,4 млн. евро плюс лихви.

Ако това е истина, дълговете на "сините" намаляват значително. Според изпълнителния директор на "Левски" Павел Колев те са около 16 милиона лева (преди жеста на Русев), а преди Васил Божков да поеме клуба са надхвърляли 30 млн.

"Да, истина е, че поемам с лични средства задълженията на "Левски" към "Виваком", казва навършилият 66 г. Спас Русев пред "Спортал". - Вече съм говорил с борда на директорите в компанията, като всичко е уточнено. Радвам се, че ще мога да помогна на "Левски" в този тежък момент. Мисля си, че всички в България и по света видяха, че феновете направиха страхотни неща, за да може тяхната любов да съществува. Не искам да говоря за моята част от управлението. Единственото сигурно е, че "Левски" ми влезе във вените, а също така, че няма никога да забравя атмосферата и пълния с над 30 000 "сини" фенове стадион "Васил Левски".

Най-много съжалявам, че нямахме късмет да ги зарадваме с трофей, въпреки че заслужавахме. Това обаче е спортът. Надявам се, че тази година "Левски" ще успее да вдигне купата. Многократно съм заявявал, че Наско Сираков е една от най-големите легенди в досегашната историята на "Левски". Много се радвам и съм щастлив, че акциите са в негови ръце. Пожелавам му от сърце на добър път и успех в това трудно начинание."

Спас Русев наследи на "Герена" Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Идеята беше "Левски" да бъде финансиран от мобилния оператор. След това собствеността премина в Георги Попов, но както стана ясно наскоро от изнесените от Васил Божков джира, акциите са минали и през бившия футболист на клуба и настоящ шеф в Българския спортен тотализатор Христо Йовов. 

"Левски" вече е на Наско Сираков, който през другата седмица ще даде пресконференция за това как смята да управлява и да спаси от фалит родния си клуб.