Певицата Лилана (Лиляна Деянова) бе освободена от първа инстанция - Специализирания наказателен съд с втората по тежест мярка "домашен арест".

Тя бе задържана на 26 април и е обвиняема за организирана престъпна група, точила средства чрез софтуер, както и че принуждавала и заплашвала длъжностни лица от Агенция "Пътна инфраструктура".

Макар да няма такива данни в официалниия обвинителен акт и това да е различна организирана престъпна група според прокуратурата, в свои интервюта Цветомир Найденов - главен свидетел на обвинението, каза, че тя е била любовница на Васил Божков и дори си имала ден за посещение при него.

Самата Лилана твърди, че тя и колегите й от фирмата (съобвиняеми са президентът Мартин Димитров и брат й Александър Деянов - "Скилър")  са подали сигнал за корупция в АПИ и затова прокуратурата е започнала репресии срещу нея и хората от фирмата й.

Днес съдът прие, че няма опасност тя да се укрие и едва ли може да се мисли за извършване на друго престъпление.

Съдружникът и пък се отказа от желанието си за по-лека мярка и сам поиска да остане в ареста. Братът на ЛиЛана - Александър Деянов-Скилър също е обвинен от прокуратурата. Беше му наложена парична гаранция от 50 хил. лв., но той отказа да я плати. В края на месец май той се опита да влезе доброволно в столичния арест, но това не се случи.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния спецсъд.