Първенството на efbet Лига (Първа) се подновява днес след близо 3-месечна пауза заради пандемията. Мачовете на рестарта са "Локомотив" (Пловдив) - "Етър" (от 18:45 часа) и "Левски" - "Лудогорец" от 21 ч.

Сезонът във Втора лига беше закрит. Този в Първа ще се доиграе по съкратена процедура - с два кръга от редовния сезон и още пет от втората фаза - вместо десет. След това ще се изиграят баражите за оставане в групата и за последната квота за Лига Европа.

Турнирът за Купата на България ще бъде довършен с полуфиналите (по два) и финала. По план сезонът трябва да завърши на 11 юли, а новият да започне на 25-и.

"Лудогорец" има девет точки аванс пред "Локомотив", "Левски" и ЦСКА-София. Но и мач по-малко - предстои му другата седмица да излезе срещу "Арда" в отложен мач.

Има битка за шестото място - между "Славия", "Черно море", "Берое" и "Ботев" (Пловдив). На дъното "Витоша" (Бистрица) на практика е изпаднал (и заменен от ЦСКА 1948), а за оцеляване се борят "Дунав" (Русе), "Ботев" (Враца), "Царско село" и "Етър".

На трибуните ще се допускат зрители - но максимум 30 процента от капацитетите на стадионите. Те трябва да седят на минимум две седалки разстояние един от друг.

"Левски" продаваше виртуални билети за мача с "Лудогорец" тази вечер, но след заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за допускане на публика те няма да важат. Единствено притежателите на абонаментни карти ще влязат на "Герена" днес, като те вече трябваше да са заявили това на клуба. Очаква се на трибуните да има около 5000 зрители.