На фона на сътресения в структурите на ГЕРБ във Видин и Плевен, бившият зам.-председател на партията Цветан Цветанов пусна снимки от своя сутрешен крос от крайдунавския град.

"Тази сутрин направих своя сутрешен крос в дунавската градина на гр. Видин. Удоволствие е човек да тича покрай реката в красивия парк, минавайки покрай средновековната крепост Баба Вида, гребната база, която е откупена от общината и е стартирала реконструкция през предходния кметски мандат, Телеграф капия, възобновената сграда на театъра.

Всичко това показва колко потенциал за развитие има градът. Благодаря на Огнян Ценков за усилията му и за успешния му мандат като кмет в периода 2015-2019г.", написа Цветанов в своята страница във фейсбук. 

В последния месец идват съобщения от местни медии, че над 50 души от структурата на ГЕРБ във Видин напускат партията заради несъгласие с местното областно ръководство.

А вчера Изпълнителната комисия на ГЕРБ отстрани общинското ръководство на партията в Плевен. Там общинското ръководство излезе с отворено писмо до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, в което излага редица проблеми с областния координатор на партията Мирослав Петров и го обвиняват в съглашение с БСП и ВМРО.

От няколко месеца се говори, че Цветанов готви свой политически проект.

А премиерът Борисов преди дни обяви:

"Пожелавам му успех. Ако му харесва, да го прави. Всеки си има пътя. ГЕРБ си има своя път и показва на хората всеки ден какво е направил".