Известният строителен предприемач и един от създателите на гиганта "Агромах" (б.р. - днес "Громахолд") е починал, съобщават регионални медии, цитирани от 24 часа. Според публиакциите той е постъпил в "Пирогов" за планова операция, но малко след това е получил масиран инфаркт. 

Приживе бизнесменът беше известен с това, че неколкократно успя да се набърка в големи скандали, докато ръководената от него компания се превърна в един от най-мащабните мастодонти на родното строителство и взимаше участие в някои от големите обществени поръчки по инфраструктурни проекти с национално значение. 

Преди 4 години той взеле под светлината на прожекторите, когато видимо пиян на местно празненство, пред всички присъстващи започва да сипе нецензурни думи по адрес на премиера Бойко Борисов. Заснетото видео обиколи всички медии. 

Малко по-късно Бачев и публикувалият видеото журналист бяха задържани от полицията. Това обаче доведе до гнева на Борисов и шефът на полицията беше принуден да подаде оставка.

Въпреки това "Агромах" напълно изчезна от списъка на бенефициентите на големи обществени поръчки.

Последният скандал беше от зимата на тази година, когато пък се замеси в меле в заведението си на площада в Симитли. След тази случка от "Громахолд" обявиха, че от четири години Бачев не е част от фирмата - точно от датата на предния скандал.

Преди това пък той и негови колеги бяха обект на разследване от прокуратурата за пране на пари и данъчни престъпления. 

Редакцията на Клуб Z изказва съболезнования на семейството.