За да бъде одобрена продажбата на земята край Алепу, върху която е построена "преградата", приличаща на хотел, по 5000 евро подкуп са предлагани на созополските общински съветници.

Това разказа пред бТВ бившият общински съветник и областен управител на Бургас, тогава от ГЕРБ, Константин Гребенаров. 

Първоначално имало идея Созопол да разхолага със собствени средства за туристически комплекс. Обаче по предложение на кмета Панайот Рейзи през 2008 г. общината се отказала да изкупи 15% от частното дружество, което стои зад строежа. После била продадена и цялата общинска част, защото била "износена".

"Това просто явно устройваше някой, така че общината загуби възможността да има контролен пакет в това дружество и да командва", каза Константин Гребенаров. "8-9 човека се бяхме събрали предната седмица. Обсъдихме въпроса, казахме, че в никакъв случай няма да гласуваме. Когато влязохме в залата, започна гласуването и се оказахме четирима против. Появиха се едни емисари, които започнаха да предлагат на общинските съветници да гласуват по правилния начин... 5000 евро се предлагаха, ви го казвам в прав текст."

Тезата на Гребенаров потвърдил и Христо Бардуков, също бивш общински съветник.от ГЕРБ. Това била "една договорена сделка".

"Така започна заробването на община Созопол към... каква е модерната дума? Олигарси", коментира той.