Боксьорът от тежка категория Антъни Джошуа участва в протест на движението Black Lives Matter в родния си град Уотфорд във Великобритания и заяви, че протестиращите са ваксината срещу вируса на расизма, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Вирусът, за който говоря, се казва расизъм. Колко време ще оставяме расизмът да се разпространява в нашите градове, каза той. - Вие сте ваксината, аз съм ваксината."

"Да убиеш човек е непростимо, но да го лишиш от неговите права, да го потиснеш, да се подиграваш с него, да му налагаш ограничения, това е просто един по-бавен начин да го убиеш и да отнемеш живота от душата му", добави боксьорът.

Франс прес припомня, че Антъни Джошуа трябваше да защитава титлата си на 20 юни срещу Кубрат Пулев, но мачът беше отложен заради коронавируса - засега за есента.

Желанието на световния шампион е да се бие във Великобритания, но засега това не може да стане - не и пред публика, каквото пък е искането на неговия мениджър Еди Хърн. Наскоро Ивайло Гоцев, който представлява Пулев, каза пред британските медии, че двете страни имат около месец, за да договорят нова дата и място. Този срок вече изтича.

Антъни Джошуа е поредният голям спортист, който се включва в протестите след смъртта на Джордж Флойд в САЩ.