Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още не изключва никакви варианти за съставяне на правителство.

Но подчерта пред "Труд", че "ако не - отиваме на избори. Аз показах, че съм готов да поема всякаква отговорност, готов съм да жертвам партията дори, за да има правителство и стабилност. Чувам, че и от Български демократичен център са се срещнали с Жозеф Дол на аерогарата, и те щели да подкрепят дясно-център. Заявява се подкрепа. А ако се дръпнат, няма да бутнат правителство, а разтурят държавата."

"Оставям реформаторите да си вземат решенията, диалогичен съм, запазвам спокойствие, пратил съм да преговарят най-диалогичните десни хора от ГЕРБ - Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова. Продължаваме да работим и утре, и в петък, и в събота, и в неделя", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ще участва в нови разговори с реформаторите "когато има смисъл".

В същото време в интервю за „24 часа" лидерът на ЕНП Жозеф Дол коментира действията на Реформаторите в преговорите за коалиция с ГЕРБ:

„Вече трябва да вземат решение. Не може нещата да продължават да стоят в такова неясно положение. Тази нестабилност не може да трае с месеци. Зимата приближава, има банков проблем. Това са въпроси, които трябва да бъдат решени. И трябват отговорни хора, които да вземат тези решения".

Според Дол добрият политик е този, който мисли за следващото поколение, а лошият политик е този, който мисли за следващите избори: „Когато мислите за следващото поколение, разбира се, че поемате рискове. Уважавам политиците, които поемат такива рискове... Без да се фиксира мандатът, за начало да мислим за първите 2 години. На първо време е добре всички в парламента да се обединят около 4, 5 или 6 приоритета, после може да се включат още", добави Жозеф Дол.

"Когато политиците губят доверие, избуяват екстремистите", предупреди лидерът на ЕНП.