11 души бяха арестувани на различни места в Германия по подозрения, че са извършили сексуални посегателства срещу деца и са ги заснели, съобщи полицията в Мюнстер.

Разследващите са открили поне три деца, на 5, 10 и 12 години, които са станали жертва на педофилите.

Главният заподозрян е 27-годишен мъж от Мюнстер, от чието жилище били иззети дискове с до 500 терабайта данни, включително видеозаписи и снимки. Задържана е и майка му, на 45 години, която е собственик на двете градински къщички, в които са извършвани посегателствата. Насилваните деца са син на единия педофил, доведен син на друг задържан и племенник на трети. Децата са били упоявани преди гаврите. И трите момчета са настанени в социален дом и за тях се грижат психолози.

Полицията разследва още заподозрени в Кьолн и Касел. Заснетите кадри са от периода 2018-2020 г. На тях се вижда как трите момчета са насилвани в продължение на часове от много мъже. Задържаната жена от групата е учителка в детска градина. Засега няма данни някое от поверените й там деца да е пострадало, съобщи полицията.

Разследващите тръгнали по следите на педофилската мрежа през 2018 година, когато криминалист открил порноматериали с деца, предлагани за продажба в даркнет. Полицаите успели да засекат IP-адреса на 27-годишния основен заподозрян през април 2019 година. На 12 май тази година киберспециалисти успяват да дешифрират кодовите съобщения, които заподозреният разпраща и така откриват огромния материал от видеоклипове и снимки. 27-годишният инженер е арестуван. При обиск на жилището му и това на негови познати и приятели са открити още уличаващи материали.

Част от тях са изтрити, но полицията успява да ги възстанови и това води до следващите арести. Все още не са разшифровани всички данни и разследващите смятат, че разкритото досега е само върхът на айсберга.