Apple планира да отвори отново централата си в Калифорния на 15 юни, съобщи Digital Trends. Втората най-скъпа компания в света работи дистанционно в последните месеци заради пандемията.

Връщането ще е поетапно, а завръщащите се ще бъдат „силно насърчавани“ да си направят тестове за COVID-19, осигурени от компанията.

По-голямата част от работниците няма да влязат в офиса още няколко месеца. Останалите ще трябва да следват строги нови правила - физическо дистанциране, носене на маски. Ще се правят и редовни проверки на температурата, дълбокото почистване на офиса ще стане редовна процедура.

Напрактика малка част от висшия мениджмънт се върна в офисите в Силиконовата долина още миналия месец. Компанията вероятно бърза да осигури от правна гледна точка завръщането на останалите, да контролира риска и да се предпази от бъдещи дела.

Тим Кук всъщност призова служителите в началото на март да работят у дома, "ако работата позволява". Мнозинството го послуша. 

И други техногиганти са в подобна ситуация. Facebook започна поетапно завръщане в офисите през юли, с подобни мерки за безопасност, а Twitter обяви, че служителите могат да останат в "хоум офис" безсрочно.