Как изглеждат кулоарите и пленарната зала на парламента във втория редовен ден от работата на депутатите. Вижте 43-тото Народно събрание през обектива на фоторепортера Веселин Боришев.

Делян Пеевски отново е на работа. Влиза преди началото на заседанието, придружен от бившия финансов министър Петър Чобанов. Макар да не му личи, репортери са забелязали, че в кулоарите #Кой изглеждал приповдигнато весел.

"Здрасти, шефе, как си?" Въпросът всъщност е кой кого пита?

Цецка Цачева обявява регистрацията за деня, точно в момента, в който Бойко Борисов влиза в залата. Следва спринт към първия ред на банките вдясно и... малко трудно взимане на завоя. Все пак лидерът на ГЕРБ се справя.

Депутатът Пеевски се е регистрирал и вече може да си излезе от залата. Няма да се преработва човекът, все пак за трети пореден ден е в парламента. През това време Цветан Цветанов бистри бежанския проблем от трибуната.

В залата със закъснение влиза и правосъдният министър Христо Иванов. Заради забавянето му Цачева нарежда да го извикат специално и сега той й "се обажда", че вече е на линия.

Следва националистически поглед към бежанския проблем. Първо Емил Димитров-Ревизоро от патриотите...

... после фенката на канибализма сред бежанците Магдалена Ташева от "Атака".

Но не си мислете, че всички приемат работата толкова сериозно. Когато Мая Манолова влиза в залата, закачливите подвиквания са от ляво и от дясно. Определено й става приятно...

Това със сигурност не е единственият флирт в залата обаче. Сигурно няма да повярвате, но върху следващите две снимки един добър психолог може да напише трактат, който да го храни цял живот.

Мартин Димитров и Меглена Кунева...

Според специалистите няма по-явен знак за флирт от вдигнатите ръце и разкриването на мишниците към събеседника. Така феромоните, излъчвани от жената (или мъжа, според случая) директно облъчват желания обект. Разбира се, можем да допуснем, че лидерката на ДБГ просто си оправя косата. Или флиртът е чисто политически. Проблемът е единствено в плътно скръстените пред гърдите ръце на "обекта" - те показват категоричен отказ от комуникация и пълно затваряне. Макар лицето му да изразява любезен интерес...

Малко по-късно Кунева напуска залата.

И за да не прекаляваме с психологията, предпочитаме да не търсим повече знаци. Дори няма да забележим свалената вратовръзка в ръката на Гроздан Караджов, докато си общува с Поли Карастоянова в кулоарите на парламента.