Eдни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и най-популярните лица от ефира на bTV се включиха в третото издание на кампанията „Национална седмицата на детската книга“. Инициативата, посветена на децата, които обичат да четат и мечтаят да пишат, се проведе изцяло онлайн от 1 до 7 юни 2020 г. и в нея участваха над 500 малки таланти от цялата страна. Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO.

Александър Секулов, Катя Антонова, Антон Хекимян, Нуша Роянова, Станислава Цалова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков бяха менторите, които споделиха с малчуганите своите безценни творчески съвети. А обичани детски книжки за цялото семейство четоха певицата Поли Генова, водещият на вечерното забавно шоу по bTV Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска и водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова.

Певицата Поли Генова чете книжки онлайн на децата, участвали в инициативата "Национална седмица на детската книга" за 2020 г. В кампанията, посветена на децата, които обичат да четат и мечтаят да пишат, се включи и актрисата Мая Бежанска (на долната снимка).

Вече са ясни и тазгодишните носители на титлите „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“. Това са децата, представили се най-добре по време на 14-те творчески работилници в инициативата. Отличените писатели са Александрина Бачева, Алики Ковачевич, Кристина Цанева и Симона Грозева, а най-добрите художници са Симона Божкова и Еда Селим.

Всички участници в кампанията „Национална седмица на детската книга“ получават като подарък онлайн изданието на „Просвета“ „История за коронавируса“. Книгата може да бъде свалена напълно безплатно ТУК.

Основен медиен партньор на инициативата е bTV Media Group. Партньори на „Национална седмица на детската книга“ са още „Клуб Z“, рекламна агенция „Ogilvy“, „Майко мила“, „Аз чета“, „Детски книги“, „H2H Communications“ и „Булевард България“.