"Байерн" (Мюнхен) - "Байерн" (Леверкузен) е финалът за Купата на Германия. Двубоят е на 4 юли на Олимпийския стадион в Берлин.

В по-интересния полуфинал късно снощи баварците биха "Айнтрахт" с 2:1. Иван Перишич им даде преднина в 14-ата минута, а Дани да Коста изравни в 59-ата.

Само пет минути по-късно Роберт Левандовски върна аванса на домакините и той си остана до края на срещата, в която "Байерн" отново беше по-добрият отбор.

Това е 45-ият гол на поляка в 39 мача във всички турнири този сезон. В миналия кръг в Бундеслигата той подобри рекорда си по попадения в рамките на един шампионат.

За броени дни "Байерн" победи "Айнтрахт" два пъти на "Алианц арена" - предишния беше за първенство с 5:2. Така грандът окончателно заличи поражението си през есента във Франкфурт с 1:5. Както и във финала за Купата през 2018 г. с 1:3.

Мюнхенци са се устремили към нов дубъл в Германия, те са на две победи от поредна титла в Бундеслигата. Отборът на треньора Ханзи Флик има 20 победи през последните си 21 мача във всички надпревари.

В другия полуфинал "Байер" (Леверкузен) спечели с 3:0 срещу четвърторазредния "Саарбрюкен".