Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук официално призна, че е гей в есе за сп. Businessweek, съобщиха световните агенции.

В него Кук пише: 

Въпреки, че никога не съм отричал своята сексуалност, досега публично не я бях обявявал. Нека да съм ясен: Аз съм гей и смятам това, че съм гей, за един от най-големите дарове, които Бог ми е дал.

Кук продължава:

Да бъдеш гей ми дава по-ясно осъзнаване за това какво е да си част от малцинство и ми отваря прозорец към предизвикателствата, които хората от други малцинства срещат всеки ден. Това ме направи повече съчувстващ на другите, което обогати живота ми. На моменти ми е било трудно и неудобно, но ми дари увереността в себе си, да следвам своя път и да се извися над трудностите и тесногръдието. Това направи кожата ми дебела като на носорог - нещо, което върши много работа, когато си шеф на Apple.

Според Businessweek поводът за есето на Кук дошъл след негово изказване от понеделник тази седмица пред Залата на славата на Алабама, в което той упрекнал щата, в който е роден, че не прави достатъчно за да защити правата на хората, които не са хетеросексуални.