Григор Димитров и другите знатни гости на Новак Джокович за веригата "Адрия тур" се позабавляваха във футболен мач в Белград. Благотворителната надпревара се открива тази вечер с жребий, а мачовете са през уикенда, но преди това световният № 1, който стои зад проекта, се постара да достави емоции на себе си и останалите.

В неговия отбор бяха Гришо, Доминик Тийм, Александър Зверев, Дамир Джумхур и най-добрите сръбски тенисисти. Както и бившият футболен национал и настоящ треньор на "Партизан" Саво Милошевич.

Другият тим беше съставен от местни знаменитости, най-вече от телевизията, шоубизнеса и културата.

Григор вкара гол, за който му асистира Джокович. Българинът игра през всичките 70 минути (две полувремена по 35 минути). При попадението на Димитров Жокера си съблече фланелката и получи жълт картон от красивата съдийка. В знак на солидарност го последва и бившият № 3 в света.

Григор Димитров пристигна първи от тенисистите, лично поканени от Джокович - още във вторник. Той тренира с Ноле на следващия ден.

Тази вечер покрай жребия ще има и програма с участието на деца. Всички приходи от надпреварата отиват за добри каузи - Новак и компания няма да вземат хонорари. Ще се играе на клей. Следващия уикенд турът се мести в Загреб.

Григор с Душан Лайович