Иде тежка зима и все повече хора ще усетят невидимите резултати от това управление. Това предупреди лидерът БСП пред бТВ.

Според него стабилността на кабинета има своята цена и тя е, че 50% от хората живеят в бедност.

"Очевидно, ако така продължава, едни предсрочни избори ще са необходими. Но ако са честни. Ако са такива като миналите местни, то няма значение дали ще има избори", каза Миков.

Според него регионалният министър Лиляна Павлова реже ленти от път на път, но видимото за гражданите е колко лоши са пътищата и че винетките са поскъпнали.

Миков коментира и възможността Столетницата да внесе вот на недоверие към кабинета.

"Ще обсъдим възможните вотове на недоверие в отделни сектори – ще започнем със здраверопазване и енергетика", каза той. Според Миков от БСП ще предложат на тези, които претендират, че са опозиция да се включат.

"Остават партиите ДПС, "Атака", а защо не и Радан Кънев", добави Миков.

Червеният лидер сподели и че няма особени очаквания към новия правосъден министър Екатерина Захариева.

"Няма никакъв сигнал, че ще има промяна на политиката в областта на съдебната власт. Гражданите няма да получат по-добро правосъдие – една година изгубено време", заяви Миков.

Според него бившият правосъден министър Христо Иванов не се е борил с лобитата в правосъдния сектор, а просто е взел страната на едното лоби - това на Съюза на съдиите срещу това на прокуратурата.