ЦСКА 1948, който от следващия сезон ще играе в Първа лига, представи нова емблема и екипировка на пресконференция. Логото се лансира от известно време - на него личи абревиатурата ЦСКА, числото 1948 (годината на основаване на "червения" клуб) и изображение на крепост.

Създаденият през 2016 г. като алтернатива на ЦСКА-София отбор спира да използва емблемата, която почти изцяло наподобяваше на оригиналната и беше закупена от запалянковската организация "Ред енимълс" в делото по несъстоятелност на фалирария ЦСКА. Наскоро фирмата, свързвана с Гриша Ганчев, обяви, че е завела дело срещу ЦСКА 1948 за неправомерно използване на емблемата и името.

Добрин Гьонов, изпълнителният директор на спонсорирания от букмейкара "Ефбет" клуб, обяви, че причините за смяната на символа са две: ЦСКА 1948 бил създаден на жълтите павета през 2016 г. и желанието е да бъде свързван със София (изображението има сходства с това на столицата).

"Другата причина е, че искаме тотално да се разграничим от другия отбор, носещ името ЦСКА-София, който преди се казваше "Литекс". Новата емблема я налагаме от две години, има голяма символика", обясни Гьонов.

ЦСКА 1948 представи и нови екипи за Първа лига - на "Адидас". Има такъв за домакинствата (изцяло червения), за гостувания (раирания) и резервен в черно, който ще бъде използван на терена на съперници, които играят в червено.

Красимир Балъков с новата емблема.

Треньорът Красимир Балъков заяви, че е доволен от подготовката дотук. В първия етап се е наблегнало на физическата подготовка, радващо е, че няма контузени, изтъкна той. След няколко контроли срещу отбори най-вече от Втора лига легендата иска отборът му да срещне по-сериозни съперници до началото на шампионата. Ще се търсят тимове от чужбина. 

Рано е за анализи, ще ги правим през зимата, каза още Балъков.