"Барселона" още се отдалечи от титлата на Испания в исторически мач за Лео Меси - 2:2 срещу "Атлетико" (Мадрид) на "Камп Ноу", а №10 вкара гол №700 в кариерата си.

В четвъртък лидерът "Реал" (Мадрид) е домакин на "Хетафе" и ако спечели, ще дръпне с четири точки на върха пет кръга преди края на сезона.

Каталунците са далеч от най-добрите си дни, те не са спечелили мач срещу труден съперник от подновяването на шампионата. Двубоят започна добре за тях в 11-ата минута, когато след корнер на Меси топката се отклони в Диего Коста и влезе в мрежата на гостите, а попадението беше записано като автогол.

Седем минути по-късно обаче "Атлетико" получи дузпа и Диего Коста можеше да отбележи и в другата врата. Вратарят Марк-Андре Тер Стеген отби, но се стигна до ново изпълнение, тъй като германецът беше пристъпил напред. Този път се нагърби Саул Нигес и изравни.

В 50-ата съдията даде наказателен удар и за Барса и в стил "Паненка" Меси "копна" топката в средата на вратата - 2:1. Аржентинецът влезе в престижен клуб с неколцина футболисти, преминали заветната граница от 700 попадения. За "блаугранас" головете му са 630 (70 за Аржентина) в 724 срещи.

След малко повече от час игра резултатът отново бе изравнен - от третата дузпа в двубоя (доста дискусионна, имаше и разглеждане на ВАР). И тя пак бе за "Атлетико", а Нигес не сбърка и този път, 2:2 в 62-ата минута.

До края на срещата и двата отбора можеха да спечелят. Барса се вдигна на финален щурм, но "Атлетико" също имаше шансове да грабне трите точки.

Мадридският тим е трети с 59 точки, а "Севиля", който снощи разби "Леганес" с 3:0 - четвърти, с 57 т.