Лицензионната комисия на БФС издаде лицензи на "Левски", "Локомотив" (Пловдив) и "Черно море" за участие в турнира Лига Европа за сезон 2020-2021 - стига да се класират по спортен път.

Това бяха последните три отбора, чиито документи са разгледани в централата. Лицензите важат и за Първа лига. А процедурата е затворена - всичките 14 тима от елита получиха право да се подвизават там (или във Втора) през новия сезон. Няма нито един отнет професионален статут, нито върнати документи.

Все пак придобитото право от страна на "Левски", "Локомотив" и "Черно море" е под условие. В решението се казва следното:

"Стриктно да бъде спазван член 14, т. 2, б. "д" от ННКЛ, като ще трябва да се придържат към представения погасителен план за намаляване на отрицателния собствен капитал, което ще бъде предмет на клубния мониторинг през 2020 година."

Което означава, че трите клуба трябва да харчат по-малко и да се придържат към погасителните планове за дългове, които са представили. УЕФА ще проследи това по отношение на спазването на правилото за финансов феърплей. В решенията за останалите 11 клуба няма такава забележка.