Стамен Белчев е новият старши треньор на ЦСКА-София - това обяви клубът, малко след раздялата с Милош Крушчич. Сърбинът подаде оставка по-рано днес и си тръгва три кръга преди края на сезона, заедно със своя помощник Деян Фияла. 

Още снощи стана ясно, че съдбата на Крушчич е предрешена. Тимът му загуби на финала за Купата от "Локомотив" (Пловдив) и отново остана с празни ръце. До приключване на шампионата ще се опита да си спечели място в Лига Европа.

"След загубения финал за Купата на България, наставникът Милош Крушчич декларира желанието си пред клубното ръководство да освободи поста като старши треньор. Той пое своята отговорност за неуспеха и подаде оставка, която бе приета от собствениците на клуба. Заедно с него си тръгва и помощникът му Деян Фияла.

ЦСКА пожелава на двамата професионални успехи занапред!", се казва в съобщението от "Българска армия".

Стамен Белчев, който в ранната пролет напусна "Арда" (Кърджали), още отпреди беше спряган за завръщане на "Българска армия". Белчев проведе днешната тренировка на "червените" и ще ги изведе в дербито с "Лудогорец" в неделя от 21 часа.

Утре Белчев ще даде пресконференция. А срещу "орлите" той няма да може да разчита на трима наказани заради картони футболисти - Кристиян Малинов, Румен Пинто и Валентин Антов. 

ЦСКА-София е глобен с 4300 лв. от дисциплинарната комисия на БФС за мача с "Локомотив" - заради използваните от феновете факли, димки и нецензурни скандирания. Също така клубът се задължава да възстанови щети на стадион "Васил Левски".