За масов протест, без оглед на партийните симпатии, призова лидерът на БСП Корнелия Нинова в обръщение тази сутрин.

Протестът трявало да е в подкрепа на вота на недоверие към правителството, който левицата планира да внесе тази сряда в парламента. Темата е "корупция". 

"Призовавам всички, без оглед на партийните им симпатии, да ни подкрепят в деня на дебата на вота в Народното събрание - спокойно и без провокации", заяви Нинова.

На няколко пъти тя посочи, че: "ГЕРБ счупи държавата", " ГЕРБ счупи България и единственият начин това да спре е оставка".

Според Нинова имало два начина за сваляне на сегашното управление - "под натиска на протестите или с вот на недоверие".

"Ше успеем, ако ги съчетаем в едно", заяви.

И призова всички симпатизанти и членове на соцпартията да организират и да се включват във всякакъв вид антиправителствени протести.

След което изброи греховете на правителството: "заличиха разделението на властите, обезсилиха институциите, управляваха като мафиотско-олигархичен кръг, на първо място сме по корупция и на последно по свобода" и др.

По думите на Нинова "случилото се в президенството е грубо погазване на Конституцията, но беше капката, чашата преля". Лидедрът на левицата визира показните обиски на прокуратурата в кабинети на членове на президентската администрация тази седмица.

"Протетстите вече не са само в защита на президенството, а срещу управлението на мафиотско-олигархичния кръг ГЕРБ във всички сфери на управлението", заяви Нинова.