Четвърти ден на антиправителствени протести. Хиляди демонстранти отново се събраха под прозорците на властта с викове "Оставка" - и за кабинета, и за главния прокурор Иван Гешев.

"Ако правителството не подаде оставка, възможно е национална стачка, възможно е масово неподчинение", заяви Велислав Минеков от неформалната група "Отровното трио", в която влизат и адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, пред бТВ.

Протестът отново е многоцветен. Присъстват както представители на БСП и Мая Манолова, така и хора, отзовали се на призивите на Инициатива "Правосъдие за всеки", "Отровното трио", "Демократична България".

Малко по-рано през деня съпредседателят на ДБ Христо Иванов даде заявка, че формацията започва да организира серия от протести - до оставка на кабинета.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също призова със специално изявление хората да се отганизират, без оглед на политическите си пристрастия, и да излязат на протест при обсъждането в Народното събрание на вота на недоверие, който левицата смята да внесе тази сряда.

Преди днешния протест пък главният секретар на МВР Ивайло Иванов също излезе с обръщение - полицията очаквала и днес провокации.

Протестни шествия се провеждат и в други градове в страната - Варна, Бургас, Пловдив, Габрово и др.