"Бъдете нащрек. Те се виждат - ходят на група, с маски и качулки. Видите ли нещо такова - кажете на полицай."

С този призив се обърнаха днес от "Отровното трио" към събралото се за седми пореден ден в триъгълника на властта множество, което иска оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Поводът - вчерашната ескалация на напрежението в тъмните часове на деня, довела до 13 ареста и двама ранени полицаи.

"Три дни поред същата група обикаляше и чакаше подходящ момент. Тези малки нещастници бяха подготвени добре. Знаем кои са, бяха следени. Това са същите, които подкрепяха Гешев. Гешев е мръсник!

Една молба - оглеждайте се. Въпреки че полицията залови част от тях. Благодарим на полицията!", заявиха още организаторите.

Дни наред от "Отровното трио" - Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков организират група от доброволци, която застава между момчетата с вид и поведение на членове на футболни фракции и полицаите на първа линия - като целта е да са "буфер" и да не се стига до физическо съприкосновение.

Въпреки това снощи бе атакувана фасадата на Партийния дом, а с това и униформени.

По повод "внедрените" елементи правителството обвинява "изгнаника" в Дубай Васил Божков, взимайки повод от публикуваните вчера разговори с него, в които се говори за плащане на лица за протестите. Днес пък Божков отвърна - като заяви, че агресорите са служители на "Делта гард" - охранителна фирма, сочена от години за близка до управляващите.

 
Протестиращите традиционно се отправиха на шестие по жълтите павета. 

 

И днес полицейското присъствие остава засилено. Ето как изглежда кордонът пред Народното събрание: 

И малко творчесто:

Около 22:30 пък протестиращите решиха да направят в кръг с атрактивните плакати от демонстрацията:

Очаквайте подробности