Ремонтът на бул. "България" в столицата влиза в нов етап, който според общината ще приключи до септември. Той започна през април тази година.

Реконструкцията между Околовръстния път и ул. "Пушкин" приключи вчера. Работата между "Тодор Каблешков" и "Гоце Делчев" продължава. А от вчера започна трасето от "Каблешков" до Околовръстния път.

Очаква се "Делчев" - "Каблешков" да приключи до края на юли, а всичко да е готово до 10-12 септември, точно преди "голямото завръщане" традиционно след летните месеци.

Отделни кръстовища обаче ще изискват повече време и ще останат за догодина, предупреди преди дни кметицата Йорданка Фандъкова.

Ремонтът включва поставянето на метална мрежа под асфалта за по-голяма здравина. Множество шофьори обаче си задават въпроса за нуждата от ремонта, особено в отделни отсечки, където асфалтът бе в почти идеално състояние и преди, както и в крайния резултат, след многото "ремонти на ремонта" в столицата.

Засега булевардът не е затворен напълно, прави се поетапно, но вече има задръствания. Пред бТВ днес зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев предложи алтернативни маршрути на шофьорите:

"От западната страна на бул. "България" препоръчвам "Цар Борис III", както и вътрешнокварталната инфраструктура, а от източната страна - да се спускат по "Черни връх", който, знаете, че е реновиран, както и по "Хенрих Ибсен", заяви той.

Вчерашният ден показа, че ще е затруднен трафикът и в другите големи булеварди в района - например по "Гоце Делчев" в посока "Красно село". 

Разместват се и автобусните спирки на линиите 64 и 304.