Чудите се къде е пресечната точка между чалгата и журналистиката? Много ясно – чалгата е корективът. Преслава, която има песен „Лъжа е“, най-сетне хвана една лъжа. Озовала се пред телевизора по време на новините, певицата успя да засече „чутовен гаф“ – разобличи дългогодишната професионална журналистка Канна Рачева.

„Свобода на словото или лъжите?“, възмути се с клипче в инстаграм попфолк изпълнителката. Може би току-що за пръв път е попаднала на слово. Защото с лъжите е наясно отдавна – бизнесът с чалга не е най-честната игра на света, а и фейк физиономията си е почти фейк нюз.

Певицата излезе с тежък довод: „Ай стига, бе“ – кулминация на инстаграмското клипче. Имаме усещане за дежа вю – тази реплика бе въведена като „аргументация“ от Вежди Рашидов, който каза: „Ай стига с тая свобода на словото.“ Толкова навътре в темата, възприела подходящата лексика и поведение, Преслава е напълно готова за председател на Комисията по медии (но не и на културата) в следващото Народното събрание, ако проявим небрежност в избора си.

В новините, дори в такива бурни времена, понякога става дума и за чалгата – помните, попфолк труженици излязоха да протестират защо са затворени дискотеките. И ако Преслава беше сред тях на площада, може би щеше да попадне в едно изречение с Канна Рачева, която ги отразява за Би Ти Ви. Във всеки друг случай няма как да стане. Дори не можем да си го измислим.

"Площад Славейков"