През последните няколко седмици новият модел на емблематичния Google Pixel - 4a - е "жертва" на поредица от уж изтекли изображения и снимки. Затова заедно с датата на представянето му - 4 август - от Google решиха да си направят и шегички с видния интерес към новия им смарфон.

Това включва основната картинка, на която виждаме корпуса на Pixel 4a с класическите сиви и бели блокове от софтуер за редакция на изображения (като Photoshop), с който се индикира прозрачно пространство. Т.е. един вид покана - "нарисувайте каквото си искате".

В добавка компанията пуска и весело закодирано съобщение в ярките им цветове, и фалшива страница на продукта, която изглежда като в процес на създаване.

В действителност истинският въпрос е какъв ще е хардуерът на новия Pixel 4a. Засега е известно, че той ще е среден клас смартфон с цена около 350 долара за базовия модел, с умерено голям дисплей (5,8 инча) и LCD технология в него. Процесорът по-всяка вероятност ще е по-ниският клас от Qualcomm Snapdragon сериите. Според слуховете се очаква да е с 4GB оперативна памет и 64GB флаш памет за основния модел. И една камера - нещо вече нетипично за пазара.