Ден 26 на антиправителствените протести с искането и за оставка на главния прокурор Иван Гешев, продължава с блокади на ключови места в столицата, но и с нови - палатков лагер изникна и пред общината във Варна. В Благоевград пък се провежда демонстрация пред полицията - срещу полицейското насилие. В София "Отровното трио" се обяви за спешно свикване на разпусналото се в едномесечна лятна ваканция Народно събрание, а в Стара Загора кметът Живко Тодоров направи безплоден опит за отблокиране на подстъпа към магистрала "Тракия" и пътя за Хасково, като преговаря с демонстрантите.

По традиция протестиращите започнаха да се събират след 19 ч при Ларгото и фонтана на президентството. Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков обявиха малко по-рано през деня, че ще дадат брифинг - втори поред, след като миналата седмица обявиха, че сделката за придобиването на "Виваком" (БТК) ощетява държавата, тъй като антикорупционната комисия се отказа от запори над БТК.

Темата днес бе същата. От "триото" пак призоваха за извънредно събиране на парламента по темата, но както заявиха днес - явно "плажната хавлия е по-важна". Макар извънредно заседание да може да се инициира и от депутати, те напомниха, че това може да направи и държавният глава.

"Депутатите трябва да се съберат и да потърсят сметка за загубените от България средства, тъй като запорът е държавна претенция. Дали президентът ще се възползва от това, също предстои да видим. Дотук виждаме тотална пасивност и незаинтересованост от поредната кражба", заяви Минеков. 

От "Отровното трио" заявиха още, че "имат сведения и наблюдения", че са проследявани и подслушвани.

Блокирани в столицата оставт Орлов мост, кръстовището при Ректората на СУ и площад "Независимост".

Заради оплаквания от полицейско насилие при демонстрацията на главния път Е-79 този уикенд пък демонстранти се събраха пред ОДМВР в Благоевград.