Футболистите, които кашлят "преднамерено" пред лицето на други играчи или съдии, могат да получават червени картони, реши Бордът на международната футболна асоциация.

Това е организацията, която се занимава с правилата на най-популярната игра - тя може да ги променя, отменя или да въвежда нови, както е в случая. А тази новост е продиктувана от пандемията с COVID-19. 

Към това се прибавя, че по преценка на главния съдия до изгонване може да се стигне също така за "нападателен, обиден или оскърбителен език и (или) жест".

Реферът трябва да направи преценка от какво е придиктувано поведението на даден футболист. 

Организацията постановява, че може да няма санкция, ако кашлянето е на разстояние от други играчи, а в случая с изблика на нерви - ако е инцидентно. В обратните случаи арбитрите трябва да вземат мерки.

С инструкцията трябва да се съобразят всички футболни федерации за вътрешните правила и турнира, а също така ФИФА и УЕФА за международните.

Още през пролетта ФИФА предложи, а Бордът прие промяна на правилото за смените - те вече са по 5 (6, когато има продължения и дузпи), вместо по три, направени на три интервала. Това обхваща и целия следващ сезон, включително отложеното за догодина Евро 2020.