"Барселона" - "Байерн" (Мюнхен) е най-интересната двойка в четвъртфиналите на Шампионската лига, които ще се играят в по един мач идната седмица в Лисабон.

Тази вечер Барса победи "Наполи" с 3:1 (1:1 в първия мач) на "Камп Ноу", а "Байерн" разби "Челси" за втори път - 4:1 (3:0) в последните осминафинални реванши.

Четвъртфинали - 12-15 август в Лисабон

1. "Манчестър Сити" - "Олимпик" (Лион)

2. "РБ Лайпциг" - "Атлетико" (Мадрид)

3. "Барселона" - "Байерн" (Мюнхен)

4. "Аталанта" (Бергамо) - "Пари Сен Жермен"

Полуфинали - 18-19 август в Лисабон

Победител от четвъртфинал 1 - победител от четвъртфинал 3

Победител от четвъртфинал 2 - победител от четвъртфинал 4

Финалът е на 23 август на ст. "Луш" или "Жозе Алваладе" в поругалската столица.

"Барселона" - "Наполи" 3:1 (4:2 общ резултат)

Италианският тим започна отлично, но щурмът му бързо бе прекършен. Клеман Лангле откри с глава в 10-ата минута, а в 23-тата Лео Меси с поредно майсторско изпълнение удвои.

Малко след това втори гол на аржентинеца не беше зачетен заради игра с ръка при преглеждане на ВАР. В края на полувремето съдията Джунейт Чакър даде по една дузпа. Първо отсъди наказателен удар за каталунците и Луис Суарес бе точен за 3:0.

Последва 11-метров удар и за гостите, а Лоренцо Инсиние върна интригата - 1:3. Това стана в добавеното време на първото полувреме.

След почивката "Наполи" опита, но не успя да постигне нещо повече, "блаугранас" отстъпиха инициативата и намалиха оборитите с мисъл за "Байерн".

"Байерн" - "Челси" 4:1 (7:1 общ резултат)

Тук нямаше много интрига след 3:0 за баварците в първия двубой през зимата. Роберт Левандовски реализира от дузпа в 10-ата, а в 24-ата Иван Перишич удвои. Малко преди почивката Тами Ейбрахам намали.

През втората част "Байерн" се разписа още два пъти - чрез Толисо в 76-ата и Левандовски в 83-тата. Така шампионът и носител на Купата на Германия отново показа, че е фаворит №1 за трофея - заедно с "Манчестър Сити".