"Интер" (Милано) и "Манчестър Юнайтед" са първите полуфиналисти в заключителния турнир на Лига Европа в Германия. Двата гранда обаче стигнаха до тази фаза по различен начин.

Тимът на Антонио Конте победи "Байер" (Леверкузен) с 2:1 на стадиона в Дюселдорф. А на "Юнайтед" отне 120 минути и голяма битка, за да се справи с "Копенхаген".

"Интер" - "Байер" 2:1

Домакините на финалната осмица останаха без представител.

Никола Барела откри в 15-ата минута, а в 21-ата Ромелу Лукаку направи 2:1.

Ромелу Лукаку. 

"Аспирините" много бързо върнаха единия гол - Кай Хаверц, който е пред трансфер в "Челси", намали още в 25-ата. "Байер" обаче не успя да стигне до втори гол. "Нерадзурите" пък стигнаха до дузпа, отменена след разглеждане на ВАР.

И през второто полувреме атаките на "Интер" бяха по-опасни. Отборът си свърши работата и има голям шанс да достигне до финала.

"Манчестър Юнайтед" - "Копенхаген" 1:0 след продължения

Другият четвъртфинал тази вечер, игран в Кьолн, отиде в продължения след 0:0 в редовните 90 минути. Двата отбора си деляха надмощие пред първото и второто полувреме.

Датчаните създадоха много главоболия на фаворита - най-вече на защитниците му, но и на играещите напред, които трудно стигаха до чисти голови ситуации в голяма част от сблъсъка. В края на първото полувреме гол на Мейсън Гринууд не беше зачетен заради засада. И тук имаше ВАР.

След почивката Гринууд и Бруно Фернандеш удариха греди, а Овиедо едва не даде аванс на "Копенхаген". "Юнайтед" се преобрази в първото продължение. В 95-ата получи дузпа за нарушение срещу Антони Марсиал и Бруно Фернандеш вкара от 11-те метра.

Последваха куп пропуски за "червените дяволи". В края на второто продължение "Копенхеген", чийто вратар Йонсон има дял тимът му да стигне до продъжения и до края да запази шансове, упражни натиск, но "Юнайтед" удържа.

В сряда от 22 часа са срещите "Шахтьор" (Донецк) - "Базел" в Гелзенкирхен и "Уулвърхемптън" - "Севиля" в Дуисбург.

"Интер" чака "Шахтьор" или "Базел", а "Юнайтед" - "вълците" или андалусийците.