80 ранени полицаи, 126-ма арестувани, 60 от които с криминални регистрации.

Това е "цената" от вчерашния антиправителствен протест, започнал в 7 сутринта и приключил след 3 ч през нощта, белязан със сериозни сблъсъци с полицията - отчете тази сутрин директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев.

"На място преценихме, че е необходимо част от тази агресивна тълпа да бъде изтласкана с цел да запазим живота на нашите служители.

Тактиката ни беше изключително пасивна, изключително щадяща", заяви той по повод действията на униформените вчера, които включваха изтласкване на протестиращи и използване на лютив спрей.

Хаджиев заяви категорично, че подкрепя решенията на оперативните ръководители на място.

"Вчера беше преминат праг на търпение", подчерта.

Изброи и какви средства са използвали протестиращи вчера - камъни, павета, метални тръби, самоделни устройства. След което посочи, че в една от палатките на Ларгото снощи е бил намерен и "коктейл Молотов". Палатките били "удобни" за складиране на пиротехнически материали и по думите му - това била и причината за снощното разтуряне на палатковите лагери на жълтите павета и на "Орлов мост". А че там са складирани бомбички полицията установила от камерите за видеонаблюдение в района.

Не може в продължение на дни част от организаторите да призовават за агресия и да не се случат сблъсъци - заяви още директорът на СДВР. След което призова гражданите "да бъдат внимателни и да не се поддават на криминални лица".

Вчера на място е имало двама прокурори, които са осъществявали надзор за законосъобразност на действията на полицията, стана ясно още от думите му.