Бебето Йода и междузвездният ловец на глави се отправят на пътешествие във втория сезон на "Мандалореца", става ясно от трейлъра към новите епизоди. Мандалореца (Педро Паскал) има задача да върне Детето, тоест малкия Йода, на родната му планета, където и да се намира тя в далечната, далечна галактика.

Най-интересното в трейлъра може би е намекът за появата на джедаите в сериала – женски глас зад кадър казва:

„Легендите говорят за битка между Мандалореца и джедаите“.

Нова мистериозна героиня влиза в действието, показана за кратко, преди да изчезне. Следват кадри с Мандалореца с превозни средства по море, земя и въздух, сцени от няколко сбивания…

Не се разкриват значителни детайли от сюжета на втория сезон, но предварително стана ясно, че Тимъти Олифант ще се включи в актьорския състав. Нови лица в продукцията са още Росарио Доусън („Войната на клонингите“) и Темуера Морисън, който ще влезе в образа на Боба Фет. Те се присъединяват към актьорите, които познаваме от първите серии – Джина Карано, Карл Уедърс и Джанкарло Еспозито.

Още преди премиерата на втория сезон „Дисни“ поръча трети, съобщи ексклузивно „Варайти“ през април. Тогава стана ясно, че шоурънърът Джон Фавро „пише трети сезон от известно време“.

Премиерата на втория сезон на „Мандалореца“ е насрочена за 30 октомври в платформата „Дисни+“.

 

 

"Площад Славейков"