ЦСКА-София елиминира беларуския "БАТЕ Борисов" с 2:0 и е в третия предварителен кръг на Лига Европа, като има отличен шанс да стигне поне до плейофа за групите на турнира.

В близкото минало БАТЕ - традиционен участник в основните фази на Шампионската лига и Лига Европа, отстрани "Левски" и "Литекс".

Гостите пропуснаха дузпа - при 0:0, и удариха две греди.

Али Соу откри в 44-ата минута, а в добавеното време Греъм Кери удвои на празна врата. Следващият четвъртък ЦСКА-София излиза срещу "Торсхавн" от Фарьорските о-ви, отново на стадион "Българска армия".

В голяма част от мача БАТЕ, лишен от двама основни футболисти заради коронавируса, показа защо бе считан за фаворит, макар и гостувайки в София. "Трактористите" са много силни физически, опитни и демонстрират самочувствие.

Вратарят Густаво Бусато, нерядко грешник за "червените", този път блесна и спаси тима си, при това в няколко ситуации. В 25-ата минута той спаси сигурен гол при акция на Вилумсон "очи в очи". 

В 33-ата Скавиш удари греда, а при опита за добавка на Вилумсон стражът го удари в главата и съдията отсъди наказателен удар. Милич изпълни слабо, а и Бусато хвана ъгъла, първо изби, а след това улови топката.

В тези минути БАТЕ превъзхождаше, но не успя да се възползва и да удари първи. И както често става във футбола - беше наказан. В 44-ата привлеченият наскоро от "Славия" Георги Йомов, който е юноша на "Левски" и внук на "синьото" величие Тодор Барзов, "слаломира" добре отляво, финтира защитник и отправи удар, отразен лошо от вратаря Шчербитски.

При добавката Али Соу не сбърка - 1:0.

В първите минути след почивката ЦСКА-София действаше доста добре тактически, като и гледаше към вратата на съперника. Постепенно БАТЕ отново пое контрола.

В 67-ата Скавиш уцели напречната греда с топовен шут, а Бусато закачи топката. Гостите атакуваха опасно, но този път "червените" се справиха добре в дефанзивен план. Те не допуснаха слабости при честите центрирания на съперника.

В добавеното време - при излезлия напред вратар на БАТЕ, Греъм Кери удвои. Край стадиона имаше доста фенове, които се чуваха добре.

В неделя ЦСКА-София приема "Лудогорец". А утре на жребия ще научи и потенциалния си съперник в плейофа за групите. Както и "Лудогорец", който направо се класира на четвъртата квалификация.

Тази вечер "Локомотив" (Пловдив) отпадна след 1:2 срещу "Тотнъм".