"Ливърпул" официално представи халфа Тиаго Алкантара - своята трансферна цел №1 това лято. 29-годишният испански национал подписа 4-годишен договор с "червените". 

Според Би Би Си трансферната цена, договорена с "Байерн" (Мюнхен), е 25 милиона евро. Тя може да достигне 30 млн. при определени условия.

Тиаго трогна феновете на баварците със специално видеообръщение. След това той заяви, че се чувства фантастично на "Анфийлд", очаквал е този момент и много се вълнува.

Полузащитникът игра в "Барселона" до 2013 г., като два пъти спечели Ла Лига с каталунците. Титлите му на Германия са седем, а миналия месец прибави и Шампионската лига. Сега има шанс да се прослави и в трето от четирите най-силни първенства на Стария континент.

За интерес на "Ливърпул" към Алкантара се говори още от зимата. В последните дни се заговори, че "Манчестър Юнайтед" също е проучвал възможността да направи оферта за него. Както и че може да остане в "Байерн".

Специалисти считат, че "Ливърпул" е получил един от най-добрите халфове в света на много ниска цена. Той се присъединява към привлечения в началото на трансферния период гръцки ляв защитник Костас Цимикас.