Патовата ситуация в "Ботев" (Пловдив) вече взема жертви. Дотук трима футболисти напускат клуба, останал без финансиране и без ръководство. Това са Антонио Вутов, Иван Бандаловски и Лъчезар Балтанов.

Видимите признаци на разпада започнаха в петък вечерта, когато "канарчетата" поведоха на терена на "Монтана", но загубиха с 1:3. След срещата треньорът Ферарио Спасов заяви пред "Диема Спорт", че подава оставка.

Според Sportal.bg наставникът е размислил и засега остава заедно с щаба си, като вчера е водил тренировката на тима. Той бил убеден от прокуриста Асен Караславов - единственият шеф, който работи в "Коматево".

Вчера официалният сайт на "Ботев" потвърди, че клубът и една от звездите му - Антонио Вутов, са се разделили по взаимно съгласие. Играчът записа 77 мача и 21 гола с жълто-черния екип.

Sportal.bg информира, че са го последвали Бандаловски и Балтанов, а това било според волята на Спасов, който искал да промени атмосферата в "Ботев". Това най-вероятно означава, че отборът ще разчита предимно на млади футболисти и на неколцина по-опитни в тежките времена.

Публична тайна е, че "Ботев" разчита да продаде Тодор Неделев зад граница и така да закърпи положението.

"Канарчетата" изпращат тежко лято, посред което благодетелят Георги Самуилов се оттегли и остави акциите на фенското Сдружение ПФК "Ботев". То лансира ново ръководство, на което обаче първо се противопоставиха запалянковци, а след това и отборът. Треньорите и играчите излязоха с декларация, в която призоваха Самуилов да се върне, но това не става.

В началото на септември двама от новите управници - Борис Гиздаков и Тервел Златев, заявиха официално, че няма да бъдат вписани в Търговския регистър като ръководство, което означава, че досегашният съвет ще продължи да управлява до избора на следващ.

Така "Ботев" няма шефове, няма пари, нито план, отборът се разпада, царят несигурност и минорно настроение. А сезонът започна обещаващо - с победа над градския съперник "Локомотив". Тя се оказа единствена, в следващите пет кръга "канарчетата" записаха две равенства и три загуби и са 11-и в класирането.

Междувременно Антонио Вутов може да се окаже поредният юноша на "Левски", който се завръща на "Герена". С футболиста вече е направен контакт от ст. "Георги Аспарухов", научи Клуб Z. Там вече са играчи, с които Вутов е делил не една съблекалня в "Левски" - братя Цоневи и Стивън Петков.

Халфът обаче първо ще опита да продължи кариерата си в чужбина, "сините" не са първият му приоритет.