Затъналият в проблеми "Ботев" (Пловдив) победи "Левски" с 2:1 в един от най-интересните мачове на вълнуващия 7-и кръг в Първа лига. "Жълто-черните" бяха без победа от откриващия сезона кръг, а "сините" имаха серия от три поредни успеха и бяха в подем.

"Ботев" се раздели с трима основни футболисти в последните дни и изпитва огромни финансови и административни трудности. Както и съперникът му, който обаче прибави наскоро половин дузина попълнения. Тази вечер два от големите съперници в родния футбол водиха типична за тях битка, като отново имаше и нервни изблици.

Таранът на "канарчетата" Атанас Илиев вкара голове близнаци в 14-ата и 20-ата минута. В 27-ата минута Борислав Цонев - най-добрият играч на "сините" след завръщането си на "Герена", изработи дузпа и сам я реализира.

Двубоят беше белязан от масов бой между запалянковци на "Левски", започнал в 10-ата минута и продължил до първото попадение на Илиев и малко след това.

Двете най-големи фракции в Сектор Б - "Левски София-Запад" и "Ултрас Левски", враждуват от години и не за първи път стигат до физически сблъсъци, но тази вечер в Пловдив всичко бе на показ, тъй като стана в сектора за гости. Те потрошиха седалки и огради, наложи се да се намесва полиция. Някои бяха задържани за кратко и претърсени.

Повечето от сбилите се догледаха двубоя, а при 1:0 съдията Георги Димитров го прекъсна за кратко докато страстите утихнат.

Мачът започна с открита игра. Домакините отрано можеха да открият резултата. В 9-ата минута Паулиньо проби и стреля, топката срещна ръцете на защитника Виктор Генев, но Димитров не отсъди дузпа за "Левски".

Настъпи грозната сцена при "сините" запалянковци, а малко след това и трите бързи гола, оказали се развръзката на двубоя.

До края на първото полувреме и двата тима имаха положения, но по-чистите бяха за гостите - на Цонев и защитника Гаске. 

След почивката не беше толкова интересно откъм ситуации пред вратите. Все пак "Ботев" имаше по-добрите възможности, демонстрира и по-организирана игра.

В неделя има още един сблъсък между Пловдив и София - съперници са "Локомотив" и ЦСКА-София, отново под тепетата. По-рано днес "Лудогорец" победи "Берое" с 2:0 и поведе в класирането.