За изминалото денонощие са установени 58 нови пациенти с коронавирус. Както обикновено, в неделния ден са направени и значително по-малко тестове в сравнение с делничните дни - 1103. Пациентите, заразени с COVID-19, които са починали през изминалото денонощие, са 7. 

Това показват данните от Единния информационен портал. 

Така броят на случаите на коронавирус в България от началото на пандемията става 20 055, като в момента активни са 5 083. В болница се лекуват 794 пациенти. От тях 41 са настанени в интензивни отделения. 

Оздравелите са изминалото денонощие са 16. 

Най-много са новорегистрираните заболели в област Габрово - 19, следвана от София - 17, показва още 24-часовата статистика на разпространението на заразата. 

В Габрово 16 от новозаразените с коронавирус са учители в СОУ "Райчо Каролев". Учениците им минават на онлайн обучение, във виртуална среда ще бъдат и децата от 4 до 7 клас. Мярката е временна - за 2 седмици. Всички от заразените преподаватели са в добро състояние на домашно лечение, като само една от учителките е поискала няколко дни почивка, останалите ще преподават виртуално. Тестването на персонала в учебното заведение продължава.