"Лудогорец" излиза в плейоф за групите на Лига Европа утре от 21 часа срещу шампиона на Беларус "Динамо" (Брест). "Орлите" заминаха за гостуването с пълен състав, след като вчера стана ясно, че всички проби за COVID-19 в тима са отрицателни.

Български и беларуски отбор вече спориха в турнира преди два кръга - ЦСКА-София елиминира "БАТЕ Борисов".

"В тази фаза на елиминациите всички тимове са добри и добре подготвени физически, рече треньорът Павел Върба на варненското летище. - Наясно съм, че ни чака тежък мач. От разузнаването на "Динамо" установихме, че разполага с добри футболисти. Пак повтарям, че не продължим ли в групите, това няма да е добре за клуба. Затова съм тук - да играем европейски мачове. Сега може да изглеждам спокоен, но да видим как ще е утре. Това е мачът на сезона за нас. Трябва да го спечелим."

"Очаква ни труден двубой с корав отбор, който е много амбициран за първи път да влезе в групите на турнира, заяви изпълнителният директор Ангел Петричев. - Ще ни бъде трудно, но се надявам, че нашият отбор е подготвен психически, физически и тактически, за да изпълни целта. А тя е влизане в групите. Трябва да сме ефикасни в нападение и защита. Стъпка по стъпка вървим напред. Този "Лудогорец" ще бъде много силен, единственият въпрос е след колко време ще стане това.

Сгъстеният цикъл не ни притеснява, ние сме свикнали. Не мога да си представя какво е да се играе само в събота."

Утре е и двубоят на ЦСКА-София, отново гостуване - на стария познайник на "Лудогорец" - "Базел". Играе са само по един мач, победителите влизат в групите, а загубилите - отпадат.