"Лудогорец" и ЦСКА-София играят тази вечер в плейофите за групите на Лига Европа. Ако спечелят, ще влязат в основната фаза на надпреварата, което означава европейски вечери поне до края на годината. Загубят ли - отпадат. Мачовете отново са по един, а този път представителите ни гостуват.

От 21 часа "Лудогорец" играе с шампиона на Беларус "Динамо" (Брест), а от 21:30 ч. е двубоят "Базел" - ЦСКА-София.

Във втория предварителен кръг "червените" елиминираха "БАТЕ Борисов", така България поведе на Беларус с 1:0. Преди броени дни "Динамо" би БАТЕ с 4:2 в местното първенство. "Лудогорец" е фаворит - най-вече заради по-големия си опит в турнирите. Тимът за поредна година може да играе в групите, докато съставът от Брест ще е дебютант.

Аналогично е положението с "Базел" и ЦСКА-София. Швейцарският тим си спечели име и репутация на Стария континент, а има и домакинско предимство. Все пак "червените" показват от началото на сезона, че са много успешни, когато се нуждаят от резултат, макар и играта им невинаги да върви.

Павел Върба няма кадрови проблеми, но Стамен Белчев има - той не може да разчита на контузения Иван Турицов и на наскоро излекувалия се от коронавируса Петър Занев.

Жребият за групите на Лига Европа е в петък.