Мариана Векилска ще води предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ1, докато Георги Любенов е под карантина, съобщиха от обществената телевизия. Водещият оповести в социалните мрежи, че тестът му за COVID-19 е дал положителен резултат.

Векилска ще води съботно-неделния коментарен блок по БНТ още този уикенд, на 17 и 18 октомври. Журналистката има богат опит в подобно предаване, още от появата на бТВ тя води сутрешния блок, в продължение на пет години е водеща на сутрешния блок „Тази сутрин“, от 2010 г. до 2019-а води и „Тази събота и неделя“. След това работи към преговорния екип към европейската организация по въздухоплаването в Брюксел – до тази есен, когато се завърна в новата програмна схема на БНТ.

Георги Любенов е решил да си направи PCR тест профилактично, посочват от държавната медия. Откакто става ясно, че водещият има коронавирус, „той отговорно се самоизолира и предприема всички необходими мерки за ограничаване на контактите си“.

От „Сан Стефано“ 29 уверяват, че в телевизията са предприети допълнителни мерки за дезинфекция на помещенията и студиата. На всички членове на екипа на Георги Любенов са направени PCR тестове, резултатите все още се очакват.

„От началото на епидемията е засилен и контролът на достъп до предаванията и се следи строго за спазването на изискванията за носене на маски в общите помещения от служителите и гостите в сградата“, се казва в официалното съобщение от БНТ.

Екипът и колегите на Георги Любенов му пожелават бързо възстановяване и го очакват в най-скоро време отново на работа.

"Площад Славейков"