Боят за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев бе обявен и във Великобритания - направиха го промоутърът Еди Хърн и тв канала "Скай спортс", който държи правата за излъчване.

Мачът е на 12 декември в лондонската зала "О2 арена" и според Хърн, цитиран от "Дейли Мейл", има шанс дори да бъде допусната публика.

Кубрат Пулев оповести подписания договор още преди дни, но после стана ясно, че на Албиона не останали доволни от това и го приканили да изтрие всички новини и изявления, тъй като държали първи да го направят там.

Джошуа не се е боксирал в родината си от повече от две години. През миналата той имаше мачове в Ню Йорк и Саудитска Арабия срещу Анди Руис - първо загуби сензационно, но след това взе реванш.

"Уважавам всеки опонент и Пулев не прави изключение. Пожелавам му добра подготовка", рече Хърн на видеоконференция и изрази надежда, че в залата ще присъстват зрители.

Той добавя, че година, след като си е върнал трите световни титли, Джошуа излиза срещу "още един опасен съперник". Според Хърн това е "последното препятствие" преди мач, обединяващ всички пояси в тежката категория. Вече почти е уреден сблъсък с Тайсън Фюри през следващата година.

"Знам, че Тим Пулев и Боб Аръм ще направят всичко възможно той да стане световен шампион на 12 декември, но Ей Джей постоянно се развива и подобрява, поради което аз очаквам да доминира и спечели със зрелищен нокаут за край на 2020 г.", рече Хърн.

Той и хората около него ще водят преговори със здравните власти във Великобритания за допускане на зрители в 20-хилядната зала. Мениджърът на шампиона иска да се увери, че ако получи такова разрешение здравето на всички ще бъде гарантирано.