"Лудогорец" записа фалстарт в груповата фаза на Лига Европа - 1:2 срещу "Антверп" на стадиона в Разград. 31 години след историческото 4:3 (от 1:3 до 89-ата минута) срещу "Левски", тимът от белгийския град Антверпен пак би наш отбор с обрат.

"Орлите" поведоха в резултата, но допуснаха два гола, а победата на съперника дойде напълно логично и заслужено, тъй като доминираше почти през целия двубой.

По-рано днес и ЦСКА-София потегли с домакинска загуба - 0:2 срещу ЧФР "Клуж" на ст. "Васил Левски".

В другия мач от групата "Тотнъм" очаквано постигна успех - 3:0 срещу австрийския ЛАСК на своя стадион. След седмица шампионът ни гостува на ЛАСК в двубой, който може да се окаже много важен в битката за второто място. А ЦСКА-София ще играе срещу "Рома" във Вечния град.

"Орлите" имаха трудно първо полувреме, в което Фортуна бе на тяхна страна. Гостите създадоха няколко ситуации за откриване на резултата, при това доста добри.

Батубинсика и Бенавенте бяха близо до гола, като вторият не уцели опразнената врата от няколко метра. Малко по-късно и Лиор Рефаелов пробва късмета си. Всичко това до 20-ата минута.

"Лудогорец" опита с удари на Ихиньо Марин. И с акция на направилия европейски дебют за тима Кирил Десподов, който проби и шутира, а топката срещна ръката на играч на "Антверп", но съдията правилно не отсъди дузпа, тъй като имаше рикошет от самия футболист на гостите. 

В края на полувремето Десподов получи контузия и напусна. А домакините започнаха вихрено второто полувреме - Марин най-сетне сполучи от разстояние, този път топката летеше по тревата - 1:0. 

Малко след това Каули Оливейра бе близо до удвояване. И отново. Тук "Лудогорец" можеше да си осигури трите точки.

"Антверп" обаче не бе пречупен и направи това, което не успя да стори по-рано, наказвайки наивността и грешките на "Лудогорец". В 63-тата Геркенс изравни с глава след центриране от корнер.

В 71-ата дойде време за пълния обрат - Алекс Сантана сбърка при връщане на топката към Пламен Илиев и я подари на Рефаелов - 2:1 в полза на белгийския състав.

В края на срещата пропуските пред Илиев продължиха - той спаси два пъти вратата си, а веднъж и гредата му помогна след удар на Геркенс. "Орлите" опитаха натиск, но той не се увенча с нищо.