Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е заразен с коронавирус.

В профила си във Фейсбук той съобщава, че се чувства добре и е под карантина у дома си.

"Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за Ковид 19. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам", написа Нанков.

Той уточни, че се е тествал не заради проявени симптоми, а превантивно и добави, че от началото на пандемията е давал редовно проби заради големия брой хора, с които се е срещал поради характера на неговата работа.

"Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!", призова още зам.-министърът.

 

Нанков е един от най-честите пасажери в джипа на премиера Бойко Борисов. Това породи съмнения дали и Борисов не е заразен. Премиерът съобщи във фейсбук, че има тест от тази сутрин, който е отрицателен, но все пак ще се самоизолира.

 

Малко по-късно от РЗИ-София съобщиха, че премиерът и трима министри - Петя Аврамова, Кирил Ананиев и Десислава Танева - са под карантина, защото а били контактни лица на Нанков. Под карантина е и Севделина Арнаудова, която работи в централата на ГЕРБ.