"Барселона" победи "Ювентус" с 2:0 в Торино в най-интересния мач от втория кръг на Шампионската лига. Усман Дембеле и Лео Меси от дузпа вкараха на стадион "Алианц".

И двата отбора изпитват трудности от началото на сезона, но тази вечер Юве, лишен от Кристиано Роналдо, който продължава да е под карантина, бе значително по-слабият.

"Барселона" гостува без подалия оставка клубен бос Жосеп Мария Бартомеу. Временно поста заема Карлес Тускетс - до провеждането на избори.

"Манчестър Юнайтед" пък разгроми полуфиналиста в турнира от миналия сезон "РБ Лайпциг" с 5:0. Очакваше се битка на "Олд Трафорд", но не видяхме такава. Мейсън Гринууд, Маркъс Рашфорд (хеттрик за 16 минути, след като влезе от скамейката) и Антони Марсиал от дузпа вкараха за "червените дяволи". 

В останалите двубои изненади няма.

Резултатите

Група Е

"Краснодар" - "Челси" 0:4

"Севиля" - "Рен" 1:0

Група F

"Брюж" - "Лацио" 1:1

"Борусия" (Дортмунд) - "Зенит" (Санкт Петербург) 2:0

Група G

"Ференцварош" - "Динамо" (Киев) 2:2

"Ювентус" - "Барселона" 0:2

Група Н

"Истанбул Башакшехир" - "Пари Сен Жермен" 0:2

"Манчестър Юнайтед" - "РБ Лайпциг" 5:0

Група Е

Според очакванията "Челси" и "Севиля" са начело на групата с по 4 точки. 

"Сините" имаха дълго пътуване до Краснодар, увенчано с 4:0 с голове на Хъдзън-Одой, Вернер от дузпа, Зиех и Пулишич.

А за кой ли път Де Йонг се оказа жокерът за "Севиля" при 1:0 срещу "Рен" у дома.

Група F

"Борусия" (Дортмунд) пречупи с усилия "Зенит". Санчо реализира от дузпа в 78-ата минута, а в добавеното време Холанд удвои.

"Лацио" пък не успя да пречупи "Брюж" на белгийска земя - 1:1. Кореа изведе италианския тим в 14-ата, а в 42-ата Ванакен изравни от дузпа.

Двата тима са начело с по 4 т., а "Борусия" има три.

Група G

Мачът в Торино ще се запомни и с трите отменени гола на Алваро Мората. Това се случва за втори път на испанеца. Предишният път бе през сезон 2016-2017, когато носеше екипа на "Реал" в мач срещу "Лас Палмас".

Не само каталунската, а цялата испанска преса се захласва по 17-годишния Педри, обявен за новата мегазвезда на Барса. Тийнейджърът бе купен едва за 5 милиона евро през лятото.

За разлика от струващия цяло състояние Усман Дембеле, който откри в 14-ата минута с помощта на рикошет. В добавеното време на двубоя Меси направи победата на каталунците по-убедителна. Малко преди това Демирал от домакините получи втори жълт и червен картон.

Далеч по-интересно бе в Будапеща, където "Ференцварош" и "Динамо" (Киев) завършиха 2:2. Циганков и Де Пеня осигуриха аванс на киевчани до почивката. Нгуен и Боли донесоха точка на "Фради" с голове в 59-ата и 90-ата. В 86-ата Сидорчук бе изгонен с втори жълт и червен картон.

"Барселона" е с 6 т., "Ювентус" има 3, а "Динамо" и "Ференцварош" - по 1 т.

Група Н

След като би убедително и двата си големи съперника в групата, "Манчестър Юнайтед" е начело с 6 т.

С победата си в Истанбул (два гола на Мойс Кийн след почивката), "Пари Сен Жермен" събра 3, с колкото е и "РБ Лайпциг". "Истанбул Башакшехир" е с 0 т. и сега му предстоят два поредни двубоя с "Манчестър Юнайтед", първият от които е край Босфора идната седмица.