Дело за умишлено убийство, извършено със сабя, ще гледа съдът в Монтана днес.

Абсурдният случай е от 10 март т.г. Тогава 34-годишният подсъдим с инициали М. В. се засякъл с жертвата в заведение в с. Портитовци. Потърпевшият трябвало да ремонтира имот на родителите му, но М.В. не бил доволен от свършената работа и на висок глас си поискал парите обратно.

Барманът извел двамата навън, те първоначално се разотишли, но по-късно се върнали при заведението и се стигнало до бой.

Според Bulnews това станало, след като набеденият за некачествен ремонт Т.Б. се върнал в района на заведението, придружен от компания,. Пристигнал и обвиняемият с дълга сабя в ръцете. Конфликтът между спорещите мъже ескалирал.

Подсъдимият бил свален на земята с няколко удара, след което обаче извадил дълга сабя и пронизал опонента си в гърдите. Свидетели на схватката извикали полиция и линейка, но раненият в крайна сметка починал в монтанската болница.

Съдебно-медицинска експертиза доказала, че причината за смъртта е именно прободната рана. М.В. е бил задържан, а оръжието на престъплението било намерено окървавено във външна тоалетна. То представлява сабя с пластмасова ръкохватка и извито 60 см острие.

За престъплението съобщи бТВ, цитирайки БТА.