Доминик Тийм е първият финалист на заключителния за годината турнир на най-добрите осем тенисисти в Лондон. В полуфинал австриецът надви световния №1 Новак Джокович в един от мачовете на годината - 7:5, 6:7(10), 7:6(5).

Както се вижда и от резултата, двубоят бе равностоен, а също така драматичен в решителните моменти на втория и третия сет, решени с тайбрекове. Джокович е специалист в печеленето на такива сблъсъци, измъквайки се от заплетени ситуации, но този път напусна корта като загубил.

Въпреки това той изпраща годината като №1 - за шести път, което е изравнен рекорд.

Първият сет бе решен от единствения пробив в мача - при 5:5. Във втория двамата стигнаха до тайбрек, в който световният №3 имаше четири мачбола, два от които на свой сервис. Тук Новак оцеля и доведе спора до трети сет в празната "О2 арена".

Третият сет протече идентично. А краят бе неочакван. Джокович поведе с 4:0 и може би вече се виждаше как спори за шеста титла в Лондон. Но този път Тийм не загуби вяра, запази нервите си и с отигравания, в които имаше и риск, спечели битката.

Той е на финал за втора поредна година - през миналата загуби от Стефанос Циципас. Ще научи съперника си тази нощ - Рафаел Надал или Данийл Медведев. Мачът започва в 22 часа наше време.