Американският президент Доналд Тръмп планира да помилва бившия си съветник по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин, предаде Ройтерс, като се позова на източник, запознат с въпроса.

Флин се призна за виновен в даване на лъжливи сведения на ФБР в рамките на разследването за предполагаемата руска намеса в изборите за президент на САЩ през 2016 г.
Според източника на Ройтерс Тръмп може в крайна сметка да се откаже от помилването на Флин.

Майкъл Флин, който е пенсиониран генерал от армията, през 2017 г. се призна за виновен в даване на лъжливи сведения на ФБР във връзка с контактите си с руския посланик в САЩ през седмиците преди встъпването на Тръмп в длъжност.

Тръмп заяви през март, че сериозно обмисля да помилва Флин, припомня Ройтерс. Американският президент заяви, че ФБР и министерството на правосъдието са унищожили живота на Флин и на семейството му.

Майкъл Флин бе един от няколкото бивши помощници на Тръмп, които се признаха за виновни или бяха осъдени в рамките на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаема намеса на Москва в президентските избори през 2016 г. с цел да бъдат засилени шансовете на Тръмп да спечели надпреварата, припомня БТА.