"Байерн" (Мюнхен) и "Манчестър Сити" са поредните отбори, които си осигуриха предсрочно класиране за осминафиналите в Шампионската лига. Баварците спечелиха срещу "Залцбург" с 3:1, а "гражданите" взеха 1:0 като гости на "Олимпиакос".

Вчера места на елиминациите си осигуриха други четири отбора.

Мачовете тази вечер започнаха с минута мълчание в памет на Диего Марадона. Много клубове почетоха починалия идол със снимки на таблата си и думи за сбогом.

Преди три седмици "Аталанта" загуби от "Ливърпул" с 0:5 в Бергамо, но тази вечер показа защо бе сред хитовете на турнира през миналия сезон с 2:0 в дома на английския властелин.

"Реал" (Мадрид) удари в Милано с 2:0 и показа, че набира скорост след лошия старт в надпреварата.

Резултатите

Група А

"Атлетико" (Мадрид) - "Локомотив" (Москва) 0:0

"Байерн" (Мюнхен) - "Залцбург" 3:1

Група В

"Борусия" (Мьонхенгладбах) - "Шахтьор" (Донецк) 4:0

"Интер" (Милано) - "Реал" (Мадрид) 0:2

Група С

"Олимпиакос" (Атина) - "Манчестър Сити" 0:1

"Олимпик" (Марсилия) - "Порто" 0:2

Група D

"Аякс" - "Мидтиланд" 3:1

"Ливърпул" - "Аталанта" 0:2

Група А

"Байерн" е стопроцентов, както може да се очаква от шампион - 12 точки. "Атлетико" има 5, "Локомотив" (Москва) - 3, а "Залцбург" - 1. Което означава, че предвид колебливия "Атлетико", може да случи всичко в битката за второто и третото място.

Грандът от Мюнхен би "Залцбург" с 3:1 с голове на Роберт Левандовски, Кингсли Коман и Лерой Сане. Марк Рока от Байерн получи втори жълт и червен картон в 66-ата - при 2:0.

"Атлетико" пък отново не успя да преодолее "Локомотив" (Москва) - 0:0, след 1:1 в предишния кръг в Русия.

Група В

"Борусия" (М) разби "Шахтьор" с 4:0, а "Реал" започна да наваксва - 2:0 на "Сан Сиро" срещу "Интер". Еден Азар откри още в 7-ата минута от дузпа, а в 59-ата Хакими си отбеляза автогол.

"Нерадзурите" останаха с човек по-малко още в 33-тата, когато Артуро Видал набързо си заработи два жълти картона.

Германският отбор има 8 точки, "Реал" е с със 7 т., "Шахтьор" - 4, а "Интер" има едва 2 и до края се нуждае от чудо, за да прескочи.

Група С 

Тук нещата са почти решени. С победата в Атина над "Олимпиакос" с 1:0, "Манчестър Сити" си осигури класиране напред с 12 т. Почти там е и "Порто" след 2:0 в Марсилия. "Драконите" имат 9 т. Гръцкият тим е с 3, а "Олимпик" е един от двата отбора без актив досега в групите.

Група D

Въпреки загубата от "Аталанта" с 0:2, "Ливърпул" все още е лидер е с 9 т., а до края приема "Аякс" и гостува на аутсайдера "Мидтиланд" - другият отбор с 0 т. Нидерландският отбор и "Аталанта" са с по 7 т.

Иличич и Госенс вкараха на "Анфийлд" в 60-ата и 64-ата. "Ливърпул" излезе със състав, в който имаше и младоци.

Божидар Краев влезе в 69-ата минута при гостуването на "Мидтиланд" на "Аякс", 3:1 за гранда от Амстердам.